PSV praat na transferperiode met Afellay

Olga Kroeders

Als Ibrahim Afellay na deze maand nog steeds in dienst is van PSV wil de clubleiding onderzoeken of contractverlenging mogelijk is. Dat liet technisch manager Marcel Brands vandaag weten. Afellay heeft nog een contract voor één jaar in Eindhoven.

Brands had twee weken geleden een gesprek met de 24-jarige international over diens toekomstplannen. "Ibrahim heeft het heel erg naar zijn zin bij PSV en wil alleen vertrekken als er een hele mooie club komt", aldus de Brabantse manager. Hamburger SV is de enige club die zich deze zomer concreet heeft gemeld voor Afellay. Tot een transfer kwam het echter niet.

Het zou de clubleiding goed uitkomen als Afellay zijn contract verlengt, zodat hij volgend jaar niet transfervrij de deur uitloopt. "Daar willen we met hem wel over gaan praten, maar het heeft weinig zin om dat voor 31 augustus te doen", aldus Brands. Afellay behoort niet tot de selectie van PSV voor de Europa League-wedstrijd tegen FC Sibir Novosibirsk. De middenvelder, die vanwege het WK een groot deel van de voorbereiding miste, traint voor zichzelf in Eindhoven.