Riccò tekent bij Vacansoleil

Peterselieman

Riccardo Riccò heeft gisteren bij Vacansoleil een contract getekend dat hem tot eind 2012 aan de Nederlandse wielerploeg verbindt. De Italiaan reed eerder dit jaar voor Ceramica Flaminia en koos er een aantal weken geleden voor om een nieuw team te zoeken waarmee hij meer wedstrijden van een hoger niveau kan rijden.

Gisteren is Riccò al gekeurd door de medische staf van Vacansoleil. Hij kan, mits hij op tijd door de UCI overgeschreven wordt, op 22 augustus in Plouay al zijn eerste wedstrijd gaan rijden voor zijn nieuwe werkgever.

In maart dit jaar kwam de Italiaan terug van een schorsing. De altijd aanvallende renner werd in 2008 in de Tour de France positief getest op CERA. Een schorsing van 20 maanden volgde. Kort na zijn positieve test gaf de Italiaan bij het CONI aan te begrijpen dat hij een fout had gemaakt en hiervoor gestraft diende te worden, waarbij hij excuses maakte aan ploegmaten en fans.

"Ik ben blij dat ik terug ben en ondanks dat iedereen een tweede kans verdientm, weet ik dat ik er nog niet ben. Ik wil de harten van het publiek weer veroveren door aanvallend en eerlijk te koersen. Ik geloof best dat dit even duurt maar ik ben op de goede weg. Met de keuze voor het team van Vacansoleil weet ik dat ik in een omgeving kom waar een zero-tolerance beleid is en waar schone wielersport zeer hoog in het vaandel staat, een ploeg die het goede voorbeeld geeft, daar wil ik in mijn tweede wielerleven maar wat graag bijhoren. Tijdens de gesprekken was Vacansoleil streng in de voorwaarden maar ook fair en ik heb vertrouwen in de samenwerking. Ik zal het vertrouwen en imago niet beschamen en ga dit met mooie resultaten onderstrepen," zei Riccò.

Gisteren werd al bekend dat Vacansoleil probeert voor volgend seizoen de ProTour-licentie binnen te halen. Hierbij krijgt de Nederlandse ploeg concurrentie van nog dertien teams die samen op acht plaatsen azen. De Rabobankploeg is al zeker van een nieuwe licentie voor volgend seizoen.