104 keer seks vaak genoeg voor baby

Djeez

Mocht je een trotse ouder zijn, kijk dan nog eens met een goed oog naar je kind. Grote kans dat jouw oogappel 104 vrijpartijen heeft gekost.

Uit een Brits onderzoek is gebleken dat een stel gemiddeld 104 keer seks heeft gehad voor de vrouw zwanger raakte. In een poging zwanger te raken heeft men zo'n vier keer per week gemeenschap, hetgeen betekent dat het gemiddeld na een half jaar keihard werken raak is.

Voor het onderzoek heeft First Response, een Brits bureau voor gezinsplanning, ruim drieduizend moeders ondervraagd. Ongeveer tweeduizend van deze moeders geven toe eerder zwanger te zijn geraakt dan verwacht. Tien procent van de vrouwen wilde zelfs zo graag zwanger worden, dat ze hun man op het werk opbelden direct thuis te komen om een nummertje te maken tijdens de ovulatie.

"104 keer van bil gaan om in verwachting te raken klinkt misschien veel, maar oefening baart kunst", reageert First Response woordvoerder Mike Smith. "Proberen een baby te maken is een spannende tijd voor een stel, en menigeen probeert dan ook zo vaak mogelijk seks te hebben om maar zwanger te worden."

Toch vindt bijna een kwart van de vrouwen de seks om een gezin te stichten saai, terwijl elf procent van de mannen klaagt dat de vrouw te vaak met hen wil vrijen. Zij geven aan het gevoel te hebben 'volledig gebruikt' te worden. Uit hetzelfde onderzoek is ook naar voren gekomen dat een op de tien hun ouders eerder op de hoogte stelt van de zwangerschap dan hun partner.