Carrick: "De titelstrijd zal weer fel worden"

Jeffrey

Manchester United speelt vanavond haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Op Old Trafford komt promovendus Newcastle United op bezoek. Middenvelder Michael Carrick kijkt alvast vooruit op het seizoen.

"Er is weinig ruimte voor fouten. Vorig seizoen was uitzonderlijk als je ziet hoeveel punten Chelsea en wij morsten", zegt Carrick tegen de BBC. The Mancunians werden uiteindelijk tweede, slechts één punt achter Chelsea. "De titelstrijd zal nu ook weer fel worden."

Volgens de Engelsman gaan zich dit seizoen meer teams met de strijd om de landstitel bemoeien. "Clubs die vorig seizoen rond de Champions League-plaatsen eindigden, azen op een hogere notering en je moet dus meteen beginnen wedstrijden te winnen." Twee jaar geleden begon United het seizoen ook tegen Newcastle, het werd toen gelijk.

Manchester United haalde vorige week al de eerste prijs van de nieuwe jaargang binnen. Op Wembley werd Chelsea met 3-1 verslagen in de strijd om de Community Shield. Carrick, die wegens een blessure zich had afgemeld voor het Engelse team, kwam opvallend genoeg gewoon in actie.