"Als het zo doorgaat is Mertens onhoudbaar

Olga Kroeders

Dries Mertens was gisteren de absolute uitblinker bij FC Utrecht. In de wandelgangen zoemt zijn naam rond bij PSV en FC Twente. Bij beide clubs zouden dan respectievelijk Ibrahim Afellay en Bryan Ruiz moeten vertrekken. 

Zelf was Mertens, pas een jaar in dienst van de Utrechters, redelijk nuchter. Beschaafd als altijd gaf hij antwoord op de vragen. "Ik heb het hier heel erg naar mijn zin", zei Mertens, die tegen NAC Breda de 1-0 voorbereidde en de 2-1 zelf maakte. "Of er interesse is van FC Twente?" Lachend: "Dat weet ik niet. Dat moet ik nog aan mijn zaakwaarnemer vragen."

Het was circus Mertens in de mixed zone. Technisch directeur Foeke Booy, die na afloop van wedstrijden van Utrecht altijd door de mixed zone banjert, was in gesprek met Goal.com bereid om in te gaan op de situatie. "Dit hoort bij de periode", zei Booy, doelend op de transferperiode. "Dit duurt nog twee weken. Laat ik helder zijn: er is geen concrete interesse voor Dries bekend. Niet bij de club en niet bij de club via zijn zaakwaarnemer."

De eerste woorden van Booy waren standaardteksten, daarna werd de voormalig trainer iets losser. "We genieten van hem. We hebben Dries een podium gegeven en vinden het niet erg als hij hier nog een jaar blijft. Maar als het zo doorgaat is hij onhoudbaar." Het contract van Mertens loopt tot de zomer van 2014. "Maar dat zegt niet alles", besloot Booy.