Preud'homme: "Ruiz droomt van Spaanse competitie"

Sjors (Sj0rSz)

Michel Preud'homme heeft begrip voor de beweegredenen van Bryan Ruiz. De sterspeler van FC Twente schermt met de belangstelling van Sevilla en maakt er allesbehalve een geheim van dat hij graag richting Spanje zou vertrekken.

Preud'homme maakt geen groot probleem van het op handen zijnde vertrek. "Er zijn duidelijke afspraken", aldus de Belgische oefenmeester tegen het ANP. "Het is de droom van Bryan om in Spanje te voetballen. Als de mogelijkheid zich voordoet wil hij daarvan profiteren. Dat weten we."

FC Twente heeft bij een vertrek van Ruiz naar Sevilla reeds een alternatief voorhanden. "We willen dan snel reageren. Voorlopig heeft het echter geen zin daarop vooruit te lopen. Bryan speelt nog bij ons", aldus Preud'homme, die morgenavond tegen sc Heerenveen nog gewoon een beroep kan doen op de Costa Ricaan.

"Ik weet ook zeker dat hij dat zeer gemotiveerd doet. Daarover maak ik me geen zorgen. De andere spelers hebben ook geen moeite met de situatie. Het zijn profs, ze weten dat dit bij de sport hoort."

FC Twente reageerde donderdag op de situatie. "Zolang er geen transfer is, doen wij geen uitlatingen", zei woordvoerder Richard Peters tegen Goal.com.