Priester vergeet trouwerij

Redactie

Het bruidspaar was mooi uitgedost, alle gasten hadden zich in de kerk verzameld en het orkest stond paraat. Alleen de priester ontbrak: die was de trouwerij vergeten. Ook was hij niet mobiel bereikbaar. Het huwelijk ging niet door. Dit horrorscenario werd werkelijkheid voor de 30-jarige Iris en haar 27-jarige vriend Dominic in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, berichtte het dagblad Heute vrijdag.

"Een droom is in duigen gevallen. Iedereen was gechoqueerd. Ik heb huilende gasten moeten troosten", verklaarde Iris. Het paar, dat acht maanden voorbereiding achter de rug had voor de heuglijke dag, was zo woedend dat het dreigde zich uit te schrijven bij de kerk. Het aartsbisdom beloofde daarop de kosten die in de kerk zijn gemaakt voor de in het water gevallen bruiloft, terug te storten.

Het jonge paar schatte de kosten voor het feest met 150 gasten op 2000 euro. Om te voorkomen dat het stel zich laat uitschrijven uit het kerkregister, zou de Oostenrijkse kardinaal Christoph Schönborn hen nu hoogstpersoonlijk willen trouwen.

De geestelijke was de plechtigheid vergeten door een sterfgeval in zijn gemeente. "Ik wou dat ik het ongedaan kon maken", verklaarde de priester later. De kerk heeft het paar zijn excuses aangeboden.

Iris kan zich niet voorstellen dat ze nog een keer met een witte bruidsjurk in de kerk staat.