Jol niet rouwig om terugkeer Sulejmani

Olga Kroeders

Martin Jol vindt het niet erg als Miralem Sulejmani dit seizoen gewoon deel blijft uitmaken van de selectie van Ajax. De Serviër vertrok deze week naar Londen om op huurbasis voor West Ham United te gaan spelen, maar kreeg in Engeland geen werkvergunning en moet zich daarom normaal gesproken gewoon weer melden in Amsterdam.

"Als hij goed en gemotiveerd is, dan is hij een uniek talent en een meerwaarde voor Ajax", vindt Jol, die inmiddels wel de beschikking heeft over de van AZ overgekomen Mounir El Hamdaoui. "En we hebben nog een versterking op het oog. Miralem zal moeten knokken om te laten zien wat hij kan, maar krijgt van mij wel alle kans en is gewoon een van ons." Ajax heeft nog tot het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus de tijd om Sulejmani aan een andere club te slijten.

De zware blessure die Kenneth Vermeer gisteren tijdens de training opliep, baart Jol beduidend meer zorgen. De tweede doelman scheurde zijn achillespees en is maanden uit de roulatie. "Het liefst zou ik de aan Go Ahead Eagles verhuurde Sergio Padt nu terughalen, maar ik vrees dat dat moeilijk wordt", weet Jol. "Maar we zullen iets moeten doen, we gaan het seizoen in ieder geval in met drie goede keepers."

Jol moet het in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, morgen tegen Vitesse, in ieder geval doen zonder de geschorste Luis Suárez en de geblesseerde Rasmus Lindgren. Eyong Enoh ontbreekt vanwege trieste familieomstandigheden. Aanwinst André Ooijer maakt wel deel uit van de selectie, maar is volgens Jol nog niet volledig wedstrijdfit.