Kluivert: "Ik wil in Nederland hoofdtrainer worden"

Olga Kroeders

Patrick Kluivert werd onlangs opgenomen in de technische staf van N.E.C. Nijmgen. De voormalige spits hoopt in Nederland te kunnen debuteren als hoofdcoach. Het is echter uitgesloten dat dit bij Feyenoord zal gebeuren.

"Dat kan ik niet maken. Nee, dat doe ik niet. Je kunt ook niet van Giovanni van Bronckhorst verwachten dat hij Ajax coacht", aldus Kluivert in een antwoord op de vraag of hij ooit bij Feyenoord aan de slag zou gaan. Tegenover Ajax staat de assistent-coach wel positief.

"Ja, Ajax. Mijn gevoel zegt waarschijnlijk 'ja' als ik er de kans zou krijgen. Ajax heeft een speciaal plekje in mijn hart. Dus zodra die mogelijkheid komt, zal ik erover nadenken. Ik wil in Nederland hoofdtrainer worden", zo vervolgt Kluivert tegenover het Algemeen Dagblad.

"Italië lijkt me ook wel wat. Daar heeft nog nooit een Nederlandse trainer wat gepresteerd. Ze spelen er een bepaald type voetbal. Als je daar toch eens de Nederlandse stijl kunt introduceren..."

Kluivert lijkt echter geleidelijk zijn gang te willen gaan. Phillip Cocu en Frank de Boer zijn voor hem goede voorbeelden, voormalige topspelers die niet meteen de moeilijkste klus aannemen. Dus niet de route die Marco van Basten koos, die vrijwel direct als bondscoach van Oranje begon.

"Dat was niet echt slim en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Wel zonde dat het hem is gegaan zoals het ging", aldus Kluivert.