Leekens dient KBVB-official van repliek

Olga Kroeders

Phillipe Collin, voorzitter van de technische commissie van de KBVB, liet zich vlak na de oefeninterland tegen Finland (1-0 verlies) niet erg positief uit over de Rode Duivels. Collin gaf bondscoach Georges Leekens tactische richtlijnen mee voor het duel met Duitsland. De bondscoach kon dit niet erg waarderen.

"We moeten verdedigender gaan spelen. De boel achteraan sluiten, desnoods met vijf verdedigers spelen. Zo hebben Raymond Goethals en Guy Thys ook hun successen gehaald", aldus de woorden van Collin. Leekens is het met deze visie absoluut niet eens.

"Ik ga niet met tien man voor mijn doel liggen tegen Duitsland. Zo laten we ons helemaal indrukken en krijgen we zeker goals binnen. We hebben bovendien geen spelers om op die manier te spelen en we hebben de intentie om punten te behalen", zo liet Leekens tegenover Het Nieuwsblad weten.

Leekens was overigens niet tevreden over de wedstrijd tegen Finland en zag ook waar de problemen lagen. "Sommige spelers haalden hun gebruikelijke niveau niet omdat ze een blessure opliepen, terugkeerden van een blessure of nog volop in de voorbereiding zitten op het volgende seizoen. Ze kunnen het wel, maar de omstandigheden moeten meezitten. Ik heb Phillipe Collin aangesproken over de zaak. Het zal niet meer gebeuren. Ik heb hem ook gezegd dat we op het vlak van technische uitwerking nog werk hebben."