Dembélé kondigt transfer naar Fulham aan

Olga Kroeders

Moussa Dembélé heeft aangegeven dat hij zijn carrière een vervolg zal geven bij Fulham. De transfer is nog niet helemaal rond, aangezien de Belg nog geen medische keuring heeft ondergaan. Fulham noch AZ heeft de transfer derhalve bevestigd.

"Ik wilde naar een topcompetitie en ik was op zoek naar een stabiele club, waar ik een goed gevoel bij heb. Een club waar ik uitzicht op speeltijd heb. Natuurlijk is een echte topclub mooi, maar de kans op een basisplaats is daar kleiner. En ik ben nu net 23, ik hoop nog altijd over een paar jaar de stap naar een echte topclub te kunnen maken", aldus de Belgische aanvaller tegenover het Noordhollands Dagblad.

Dembélé wilde ook duidelijkheid scheppen over zijn situatie bij AZ. "Er werd gezegd dat ik niet meer voor AZ wilde spelen. Da's niet fair, het klopt niet. We hadden gewoon besloten dat ik in de Europa League niet mee zou doen, omdat ik dan voor een andere club niet meer Europees zou mogen spelen."

"Dat zou dus de kansen op een transfer kunnen verminderen. Vandaar dat we zeiden: niet Europees spelen. Maar dat is niet alleen mijn keuze geweest, maar ook die van de club, want ook de club had er belang bij dat ik zou worden verkocht. Dus verhalen over werkweigering zijn niet terecht."