Miljoen vertrekbonus voor zorgbestuurders

Redactie

Twee bestuurders die vorig jaar na een conflict opstapten bij de Brabantse zorginstelling De Zorgboog, kregen samen meer dan een miljoen euro vertrekpremie mee. Dat blijkt uit het jaarverslag van de instelling, zo valt te lezen op de website van Zorgvisie.

Zo kreeg bestuurslid Hans van den Bosch een half miljoen euro mee. Volgens het jaarverslag vloeit dit bedrag voort uit zijn arbeidsovereenkomst en het aantal jaren dat hij in dienst was. Van den Bosch werkte sinds 1996 bij De Zorgboog.

Bert Koeneman, oud-bestuursvoorzitter, kreeg ruim 522.000 euro mee. Hij werkte sinds 2004 bij de zorginstantie. Dit bedrag is gebaseerd op zijn arbeidsovereenkomst en op afspraken die zijn gemaakt na de 'bestuurscrisis' begin vorig jaar.

De huidige interim-bestuurder Carla Peeters distantieert zich van deze ontslagvergoeding, evenals de nieuwe raad van toezicht. Zij hebben er 'geen enkele betrokkenheid' bij gehad. De oude raad van toezicht stapte op nadat de afspraken met Koeneman werden gemaakt, aldus Zorgvisie.