Hitzlsperger loopt dijbeenblessure op

Olga Kroeders

Thomas Hitzlsperger, de nieuwe aankoop van West Ham United, heeft een blessure aan zijn dijbeen opgelopen. Het is onzeker of hij de eerste wedstrijd van het seizoen kan spelen.

De 28-jarige international van Duitsland werd opgeroepen voor het duel met Denemarken. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en na 66 minuten moest Die Mannschaft het zonder Hitzlsperger stellen. Het bleek dat hij vanwege een dijbeenblessure het veld moest verlaten.

"Ik hoop dat het niet al te ernstig is, want ik wil de start van het nieuwe seizoen absoluut niet missen", aldus de voormalige speler van Aston Villa en VfB Stuttgart tegenover een aantal verslaggevers.

Na een mindere periode bij Stuttgart en Lazio hoopt Hitzlsperger bij West Ham United zijn carrière weer in de lift te krijgen. Voorlopig moet hij eerst de strijd aangaan met zijn blessure. De ernst van de blessure moet door middel van een medische test worden vastgesteld, maar het blijft onzeker of hij zaterdag al fit aan de start kan verschijnen.