[EK] Verschuren: "Dit is heel bijzonder"

Stefan (sportfreak)

Sebastiaan Verschuren was vandaag succesvol op het EK zwemmen met brons op de 200 meter vrije slag. De Amsterdammer was dolgelukkig met die prestatie.

"Ik geloof het nog steeds niet", aldus Verschuren na afloop tegen NUsport. "Dit is heel bijzonder. Deze medaille is me heel dierbaar, ik moest er bijna van huilen. Dit is überhaupt de eerste keer dat ik iets win. Er valt nu echt van alles van me af."

"Vorig jaar tikte ik als zevende aan in de finale", gaat hij verder. "En nu heb ik een medaille gepakt. Ik heb een hele grote stap gezet. Hier heb ik het hele jaar voor gewerkt. Ik ben hier heel blij mee. Derde van Europa, dat heb ik nog nooit gehad. Ik heb mijn beste seizoenstijd gezwommen. Tijdens het WK in Rome moest ik veel harder zwemmen en eindigde ik op de zevende plek. Nu is zelfs de eerste plaats binnen handbereik. Dit is nog maar eens de bevestiging dat ik goed kan zwemmen."

Na afloop werd Verschuren ook gefeliciteerd door Inge de Bruijn. "Ze kwam na de overwinning als een gek op me aflopen. 'De eerste medaille vergeet je nooit', zei ze. En dat zal ik ook niet doen."