Veendam huurt ervaren M. Jansen

Olga Kroeders

BV Veendam voegt per direct een ervaren speler toe aan de selectie. Het gaat om de 26-jarige Michael Jansen, die dit seizoen op huurbasis overkomt van FC Groningen.

Trainer Joop Gall is ontzettend blij met de komst van de linksbenige centrale verdediger, die de afgelopen twee seizoenen speelde voor twee topclubs uit de Jupiler League; namelijk Cambuur Leeuwarden (2008-09) en Go Ahead Eagles (2009-10). Daarvoor kwam Jansen uit voor Vitesse en De Graafschap.

De komst van Michael Jansen betekent een hernieuwde samenwerking tussen FC Groningen en BV Veendam en kwam tot stand dankzij de goede persoonlijke verstandhouding tussen Hans Nijland (algemeen directeur FC Groningen) en BV Veendam's directeur Henk Eising.

Gall vertelt dat de vooruitzichten om komend seizoen bij FC Groningen veel aan spelen toe te komen niet groot waren voor Michael Jansen. "Het mes snijdt nu aan twee kanten. Michael kan nu wekelijks voetballen en laten zien over welke kwaliteiten hij beschikt. BV Veendam heeft er een ervaren speler bij. Met het vertrek van Gerard Wiekens en Paul Matthijs misten wij zo'n type in de as van het elftal."

Tot nu toe speelde Jansen 110 duels in het betaald voetbal. Vorig seizoen kwam hij tweemaal uit voor FC Groningen en later (op huurbasis) acht duels voor Go Ahead Eagles. Zijn debuut als proefvoetballer maakte hij op 18 december 2002 tijdens Vitesse-Excelsior.

Michael meldt zich morgenvroeg voor zijn eerste training in het Gjaltema-stadion aan de Langeleegte. Gepoogd wordt om hem formeel nog speelgerechtigd te krijgen voor komende vrijdag als BV Veendam de competitie aftrapt tegen Telstar. "Mocht dit lukken, dan nemen wij hem mogelijk op in de spelerselectie", aldus Gall.