Klink waagt zich niet aan voorspelling

Olga Kroeders

Demissionair minister van Sport Ab Klink durft niet te zeggen hoeveel kans Nederland maakt om in 2018 of 2022 het WK voetbal binnen te halen. Dat heeft Klink vandaag gezegd, na afloop van een gesprek met een delegatie inspecteurs van de wereldvoetbalbond FIFA.

"Als je niet schiet, kun je ook niet scoren", citeerde Klink voetballegende Johan Cruijff. Het gesprek met de FIFA-delegatie was volgens Klink 'kort maar goed'. "We hebben vooral gesproken over de vraag waarom Nederland nu eigenlijk het WK wil organiseren."

Klink ontving de FIFA-delegatie samen met demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA). Ook Ruud Gullit, het gezicht van de lobby om het WK binnen te halen voor Nederland en België, en KNVB-bons Harry Been waren aanwezig.

De FIFA-inspecteurs zijn vandaag en morgen in Nederland. Vandaag bezochten ze de Kuip in Rotterdam en het Philips Stadion in Eindhoven, morgen gaan ze naar Amsterdam voor onder meer een bezoekje aan de ArenA. Begin december maakt de FIFA bekend wie het WK in 2018 en 2022 mogen organiseren.