Everton en Heracles dichtbij nieuwe overeenkomst

Peterselieman

Everton Ramos da Silva is dichtbij een nieuw contract bij Heracles Almelo. De aanvaller is al een tijdje in onderhandeling met de Almeloërs, die hem een driejarige verbintenis hebben voorgelegd.

Heracles en de 27-jarige Braziliaan hebben inmiddels op hoofdlijnen een akkoord bereikt. De huidige verbintenis van de spits loopt na dit seizoen af, waardoor hij transfervrij zou kunnen vertrekken. Everton steeg vorig seizoen boven zichzelf uit. In het successeizoen van de Heraclieden maakte hij veertien treffers. In zijn eerste drie jaren bij Heracles maakte hij respectievelijk 9, 8 en 5 competitiedoelpunten.

De Tukkers ondernamen de voorbije weken, zonder succes, diverse pogingen om een aanvaller vast te leggen. "Iedereen roept wel dat we een nieuwe spits nodig hebben maar Glynor Plet heeft er zaterdag tegen Willem II maar mooi twee ingeschoten", aldus voorzitter Jan Smit in gesprek met Voetbal International.

"Die jongen komt van Telstar en ik zie dat toch als een compliment voor onze scouting", vervolgt Smit. "Ook Xander Houtkoop deed tijdens zijn invalbeurt als linkerspits leuke dingen. En ook Ben Rienstra uit de beloften van AZ doet het op het middenveld heel aardig."

"Voor die linie zoeken we eigenlijk nog een verdedigende middenvelder, maar als het om nieuwe spelers gaat moeten we heel secuur te werk gaan. Plet, Houtkoop en Rienstra laten in ieder geval zien dat versterkingen niet altijd duur en afkomstig uit verre landen hoeven te zijn."