'Bayern wil 11.000 euro per dag van KNVB voor Robben'

Peterselieman

Als Bayern München het voor het zeggen had dan betaalt de KNVB de komende twee maanden het salaris van Arjen Robben. De geblesseerde aanvaller strijkt 11.000 euro per dag op.

De Duitsers zijn van mening dat Robben in de oefeninterland van Oranje tegen Hongarije een blessure heeft opgelopen, waarvan hij nu bij zijn club moet herstellen. "Robben had nooit het WK mogen spelen", aldus algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge in Bild. "Daarom willen we dat zij gedurende de revalidatieperiode het salaris van Robben betalen."

Robben verdient in Zuid-Duitsland vier miljoen euro per jaar, ongeveer 11.000 euro per dag. De verwachting is dat hij twee tot drie maanden nodig heeft om te herstellen, waardoor de nationale bond in het uiterste geval bijna een miljoen moet betalen aan Bayern, dat dinsdag bekendmaakte een recordomzet te hebben gedraaid.

De wereldvoetbalbond FIFA keerde tijdens het WK 58.500 euro uit aan Bayern voor de aanwezigheid van Robben op het toernooi. Rummenigge: "De clubs betalen hun spelers, maar hebben niets in te brengen. Als ik vertel wat Robben ons tijdens het WK heeft gekost, dan zullen enkele heren van de FIFA duizelig worden."