Vacansoleil doet Riccò contractaanbieding

Peterselieman

De Vacansoleil-wielerploeg aast op de diensten van Riccardo Riccò. De manager van het team, Daan Luijkx, maakte vandaag bekend dat ze de Italiaan een voorstel voor meerdere seizoenen hebben gedaan.

"Qua profiel past Riccardo perfect in ons team. Hij is een aanvaller pur sang en hij is een renner die in de grote rondes mee kan doen voor het klassement," zei Luijkx die weet dat de concurrentie waaronder Quick Step op de loer ligt. "Er zijn een stuk of vier teams naar mijn weten geïnteresseerd in hem. En daar zijn wij er dus één van."

Riccò is echter wel omstreden, omdat hij in de Tour de France van 2008 betrapt is op het gebruik van de epovariant CERA. Hiervoor kreeg hij 20 maanden schorsing opgelegd. Na zijn schorsing kon Il Cobra terecht bij de kleine wielerploeg Ceramica Flaminia waarvoor hij onlangs de Ronde van Oostenrijk won. Hij heeft bij de ploeg echter zijn contract afgekocht in de hoop snel een nieuwe werkgever te vinden.

"We hebben Riccardo stringente afspraken voorgelegd over hoe hij bij ons zou kunnen fietsen. Hij verdient een tweede kans, maar wel onder strenge voorwaarden. We willen niet dat het verleden zich herhaalt," zei Luijkx die erop wijst dat de ploeg zelf dopingcontroles houdt om ervoor te zorgen dat alle leden van het team schoon zijn.