Jensen: Paul de Leeuw kleinzielig

Peter (pberends)

Robert Jensen vindt Paul de Leeuw irritant en kleinzielig. De tv-presentator en radiomaker reageert hiermee op de boze uitspraken van De Leeuw over voetbalanalist René van der Gijp.

Van der Gijp riep in de radioshow van Jensen en in het tv-programma Voetbal International dat de Canal Parade 'bepaald geen reclame is voor homo's', waarop De Leeuw hem 'dom en zielig' noemde.

Jensen: "Dat fucking Paul de Leeuw dit zo serieus neemt en niet ziet als een geintje is zo irritant. Koning Paul mag alles zeggen en dan zegt iemand anders iets grappigs en is het 'zielig en dom'."

Volgens Jensen was het overduidelijk dat Van der Gijp niet serieus was: "Het was gewoon heel grappig. Een geintje. Hij maakt het gewoon een beetje belachelijk en trekt het wat groter. En dan probeert Paul de Leeuw zo'n sfeertje te creëren dat Van der Gijp dom en anti-homo is. Het irriteert me zo."

De Leeuw heeft in zijn carrière veel pittigere grappen gemaakt, aldus de radiomaker: "Hij maakt zelfs grappen over Karst T. van het Koninginnedagdrama. Dat ging mij dan te ver, maar als hij dat lachen vindt, doe het alsjeblieft. Maar om dit zo persoonlijk op te vatten. En dat kinderachtige ook van dat soort homo's als Paul de Leeuw, die er dan nog steeds zo op staan dat ze zo gewoon zijn en dat het geen keuze is. Het was maar een geintje! Het was niet serieus! Het was iets gekscherends."

Jensen vindt De Leeuw hypocriet: "Hij heeft grappen gemaakt over gehandicapten en over de moord op al die mensen in Apeldoorn. Dat moet allemaal lachen zijn voor Koning Paul. Na één zo'n homograpje is hij opeens politiek correcter dan wie dan ook. Nee, want je mag geen grappen maken over de Canal Parade en over homo's!"


René van der Gijp over de Gay Pride (Fragment op 1:45)