Batman: Arkham City details en foto's opgedoken

Mday

We hebben een flinke berg Batman: Arkham City nieuws voor jullie vandaag. De verrassing van vorig jaar heeft bij iedereen een grote indruk achtergelaten, en Rocksteady is druk bezig het tweede deel net zo indrukwekkend te maken. Het blad GameInformer heeft wat sappige details voor ons.

Allereerst komen we te weten dat Two-Face van plan is Catwoman om te brengen, om zo respect af te dwingen bij zijn criminele vriendjes. Two-Face zal een grote rol hebben in Arkham City, en op de foto (onderaan) is te zien dat Batman het meeste werk zal moeten verrichten om Catwoman te beschermen. Nadat Arkham Asylum en Blackgate Prison ongeschikt werden bevonden om gevangenen te huizen, heeft Quincy Sharp (Arkham Asylum's voormalig directeur) de sloppenwijken van Gotham opgekocht, en deze daarna hermetisch afgesloten en het Arkham City genoemd. Hugo Strange is 'directeur' aldaar, waar alles is toegestaan behalve ontsnappen op straffe van de dood.

Nog een opvallende feature - niet heel vaak toegepast in een sequel - is dat Batman bij het begin van de game bijna alle gadgets tot zijn beschikking heeft, inclusief een nieuwe rookbom. Daarnaast kun je nu twee aanvallen tegelijk counteren en je gadgets tijdens een gevecht gebruiken (een toefje explosive gel op de rug van een vijand bijvoorbeeld), meer puzzels oplossen inclusief moeilijkere detectiveraadsels, kun je sidemissions aannemen, het opnemen tegen unieke Arkham City-bendes en nieuwe Riddler-uitdagingen aangaan. Ook kun je radio luisteren, waaronder Gotham FM en politieradio.

Ook zijn er wat vage 'art' foto's verschenen. De oorspronkelijke website die deze foto's online had staan is compleet van de kaart door de belangstelling, maar gelukkig heeft CVG ze kunnen opslaan.

batman twoface

batman arkham city

batman arkham city

batman arkham city