Liuzzi: "We zijn even snel als Renault"

Marjo (Muck)

Zowel Adrian Sutil als Vitantonio Liuzzi maken zich geen zorgen om de tegenvallende resultaten van Force India van de laatste tijd. Liuzzi verklaarde tegenover Autosport: "Het ligt allemaal gewoon erg dicht bij elkaar."

Liuzzi vindt dat Force India zich momenteel bevindt in een groep van vier teams die achter de vier topteams liggen. "We zijn ongeveer even snel als Renault, terwijl Sauber en Williams op hun beurt de aansluiting met ons hebben gevonden."

De Italiaan is zich ervan bewust dat dat Force India, dat momenteel zesde staat in het kampioenschap, de laatste tijd punten heeft laten liggen. "We hebben gewoon pech gehad", zegt hij. "Aan het begin van het jaar was het onderlinge verschil in het middenveld veel groter dan nu. Als je nu iets fout doet, krijg je de rekening gelijk gepresenteerd. Ik denk bovendien niet dat we aan snelheid hebben verloren, want we hebben onze auto goed doorontwikkeld. We doen nog steeds mee in de strijd om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap, en als team was dat ook ons doel voor dit seizoen."

Volgens Liuzzi kan Force India in Spa een belangrijke stap zetten om hun doel te bereiken. Giancarlo Fisichella, de voorganger van Liuzzi, behaalde vorig seizoen de poleposition en wist als tweede over de streep te komen. "Het wordt moeilijk om dat succes te herhalen, maar ik denk wel dat we zeer snel zullen zijn in Spa. Misschien zit er zelfs wel een podium in.", zegt hij hoopvol. "Aan het begin van het jaar hebben we onszelf ten doel gesteld een podiumplaats te halen. Onze auto past goed bij dit soort circuits en we hebben eerder dit seizoen wel bewezen dat we ver kunnen komen als dat het geval is. Het zal hoe dan ook niet makkelijk worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Spa een zeer interessant weekend voor ons wordt."