'Baby's krijgen borsten van melkpoeder'

Djeez

China is in rep en roer over een bepaald merk melkpoeder. Volgens verontruste ouders en artsen bevat het melkpoeder van het merk Syrutra vrouwelijke hormonen. Door het gebruiken van dit poeder zouden zeer jonge meisjes borsten ontwikkelen.

De beweringen zijn ook het Chinese ministerie van Volksgezondheid ten gehore gekomen. Het ministerie heeft voedselveiligheidswaakhonden de opdracht gegeven het melkpoeder nader te onderzoeken. Een woordvoerder van Volksgezondheid heeft vandaag op een persconferentie verklaard dat medische experts al bezig zijn met een onderzoek naar de toestand van de zuigelingen.

Woordvoerder Deng Haihua heeft tevens gezegd dat de oorzaken van seksuele vroegrijpheid bij baby's complex zijn en zeer divers. Deskundigen hebben volgens Deng nog niet kunnen bepalen of de borstontwikkeling wordt veroorzaakt door voedsel of omgevingsfactoren.

Volgens Chinese media wijzen artsen en ouders uit de provincie Hubei met de beschuldigende vinger naar Syrutra. Door de hormonen in het melkpoeder van dit merk zouden zeker drie zeer jonge meisjes al voortijdig borsten hebben gekregen. Uit Peking wordt ook een geval van een vroegrijp meisje gemeld.