Fortuna legt Fransman Liard vast

Olga Kroeders

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Philippe Liard. De 25-jarige Franse verdediger is afkomstig van het Belgische KV Oostende.

Liard doorstond maandag de medische keuring en tekende gisteren een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Hij liep de afgelopen week stage bij de Limburgse club.

"Philippe heeft afgelopen week tijdens de trainingen en de twee vriendschappelijke wedstrijden aangetoond een absolute meerwaarde te zijn voor ons elftal", licht trainer Wim Dusseldorp toe op de website van Fortuna Sittard. "Op verdedigend gebied is hij erg fel en agressief in de duels, terwijl hij in de opbouw een bepaalde rust uitstraalt en over een sterke inspeelpass beschikt. Dit zijn kwaliteiten die wij tot nog toe misten in onze groep. Liard is voor ons met recht een schot in de roos."

Liard speelde in de jeugd voor het Franse Lille en kwam later uit voor Tours en Oostende. Hij voelde zich snel thuis in Sittard. "Vanaf dag één ben ik goed opgevangen binnen de club. Ik was onder de indruk van het stadion, de technische staf, maar ook van mijn medespelers en ben dan ook blij dat ik in dit team in opbouw mag laten zien wat ik kan. Ik hoop met mijn kwaliteiten te kunnen bijdragen aan de verdere groei van Fortuna Sittard. Wellicht kunnen we zelfs meespelen voor een periodetitel."