Wirth: "We houden vast aan ons plan"

Marjo (Muck)

Het team van Virgin, dat op het moment twaalfde en laatste staat in het constructeurskampioenschap, is niet ontevreden over de resultaten en geeft aan door te gaan op deze manier. Het doel van het team is om de tiende plaats te bereiken. "We blijven tot het eind van het jaar pushen."

De drie teams die dit jaar toetraden tot de Formule 1, hebben geen van allen punten gehaald. Daarom is de beste klassering buiten de top tien voorlopig nog beslissend voor de stand in het kampioenschap. Dankzij de dertiende plaats die Lotus behaalde in Australië kwamen zij op de tiende plek te staan. Ook HRT presteert beter dan Virgin, doordat zij al tweemaal een veertiende plaats wisten te behalen. Virgins beste prestatie dit jaar is het behalen van één veertiende plaats.

Technisch directeur Nick Wirth erkent dat het behalen van een twaalfde plaats in een race het minimum is om de andere teams voorbij te gaan. "Onze concurrenten hebben aan het begin van het jaar geprofiteerd toen er enkele races waren die ongewoon verliepen, en dat moeten wij ook doen als we een keer als twaalfde willen eindigen", zei hij tegen Autosport.

Wirth geeft wel aan dat er een klein wonder moet gebeuren om die plaats te behalen: "Aan alleen een regenbui of een natte baan hebben we niet genoeg. Het zou te optimistisch zijn om te denken dat we dan, puur dankzij de talenten van onze coureurs, boven komen drijven. We blijven onze auto in ieder geval tot het eind van het jaar verbeteren, zodat wij ook kunnen profiteren als zich tijdens een grand prix weer onverwachte kansen voordoen."

Verder meldt Wirth: "Elk team werkt hard en we moeten nog maar afwachten of Lotus inderdaad niets meer aan de huidige auto doet. Voor ons is het belangrijk dat we een eigen plan hebben om aan vast te houden en we ons blijven ontwikkelen."