Doden bij vliegtuigongeluk Alaska

bennootje

Een vliegtuig met onder anderen EADS-topman voor Noord-Amerika Sean O'Keefe en de Amerikaanse oud-senator Ted Stevens aan boord is dinsdag neergestort in Alaska. Vijf van de negen inzittenden zijn daarbij om het leven gekomen, heeft de Transportveiligheidsraad NTSB meegedeeld. Of voormalig NASA-bestuurder O'Keefe en Stevens onder hen zijn, is nog niet bekend.

Het toestel stortte ongeveer dertig kilometer ten noorden van Dillingham neer. De autoriteiten werden gewaarschuwd door de piloot van een passerend vliegtuig die het wrak had zien liggen. Met een helikopter werd een medisch team gedropt, dat meldde dat er vier overlevenden waren. Het reddingswerk werd bemoeilijkt door regen en laaghangende bewolking.

Stevens zat veertig jaar in de Senaat, langer dan enige andere Republikein. Hij verloor de verkiezingen in 2008 nadat hij schuldig was bevonden aan corruptie. In 1978 overleefde hij een vliegtuigongeluk in Anchorage, eveneens in Alaska, waarbij zijn vrouw en enkele anderen om het leven kwamen.

Doden bij vliegtuigongeluk Alaska (foto: Novum)