Burgemeester Muiden stapt op na 'coup'

bennootje

Burgemeester van Muiden Anne-Marie Worm-De Moel stapt op. In een verklaring meldt de CDA-burgemeester dat ze weggaat omdat de twee wethouders van Muiden tijdens haar vakantie 'zonder redelijke motivering' zouden hebben besloten Worm-De Moel al haar portefeuilles af te pakken.

De 60-jarige Worm-De Moel zou hierdoor alleen de taken en bevoegdheden die ze vanuit haar functie als burgemeester heeft, overhouden. In haar ogen kan ze haar werk als burgemeester daarom niet meer goed uitvoeren. "Ik kan niet leven met dit besluit en heb, na ampele overweging, vastgesteld dat een herstel van de nu ontstane vertrouwensbreuk niet kan worden verwacht."

Wethouders Fred Winnubst (PvdA) en Anna Waanders (Voor Ieders Belang) die momenteel met vakantie zijn, laten in een eerste reactie weten zich niet te kunnen herkennen in het door Worm-De Moel geschetste beeld. Haar besluit zullen ze echter respecteren.

Ze geven aan dat het besluit al op 6 juli, dus voor de vakantie van de burgemeester is genomen. Ook de burgemeester was volgens hen aanwezig bij de vergadering waarin de beslissing werd genomen. "Op dat moment werd afgesproken de nieuwe portefeuilleverdeling naar buiten te brengen na de vakanties van de collegeleden op 24 augustus aanstaande", laat het duo in een verklaring weten.

De burgemeester, die zegt de gang van zaken te betreuren, wil per 1 september weg zijn, zodat de vakantieperiode nog wordt overbrugd.