V.d. Wiel: "Ik moet me er echt toe zetten"

Rauzer

Gregory van der Wiel heeft grote moeite om zijn hoge niveau van het WK en het vorige seizoen mee te nemen naar de huidige jaargang. De rechtsback van Ajax verkeert naar eigen zeggen 'niet in zijn beste vorm'.

Van der Wiel maakt opvallend veel fouten en heeft moeite de tegenstander en zijn ploeggenoten bij te benen. "Ik voel me mentaal ook best moe", vertelt hij aan NUsport. "Ik heb vorig seizoen bij Ajax en Oranje alles gespeeld en moest toen mijn niveau verhogen naar het niveau van het WK. Daarna waren er weer belangrijke wedstrijden met Ajax."

Van der Wiel is niet blij met de weinige vrije dagen die hij heeft. "Ik heb tussendoor steeds maar twee dagen rust. Ik moet me er echt toe zetten om die duels te spelen. Dat heb ik nog nooit gehad. Het is best zwaar allemaal."

De Ajacied heeft na de verloren WK-finale tegen Spanje (1-0) in Zuid-Afrika nauwelijks vakantie gehad. "Dat voel ik. Ik had na het WK wat last van mijn lies, nu voel ik een pijntje in mijn hamstrings." Van der Wiel zag een overgang naar Bayern München onlangs in het water vallen. De kans dat hij in de huidige transferperiode nog vertrekt lijkt nihil.