Vorm: "Belangrijk om nu mijn kans te pakken"

Olga Kroeders

Michel Vorm wil koste wat het kost morgenavond in actie komen tijdens het oefenduel tussen een gedevalueerd Nederlands elftal en Oekraïne. De sluitpost is nog niet helemaal fit, maar meldde zich gisteren wel in Noordwijk.

De reservekeeper van het Nederlands elftal wil zich graag laten zien in de oefenwedstrijd tegen Oekraïne, vooral omdat eerste keus Maarten Stekelenburg rust heeft gekregen. "Het is nu belangrijk om achter Maarten mijn kans te pakken", laat Vorm weten in De Telegraaf.

De doelman kreeg zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Feyenoord last van zijn schaambeen. "Het zou dus kunnen dat ik nog moet afhaken, de medische staf gaat er nog naar kijken. Maar het gaat al beter dan zondag. Ik ga ervan uit dat ik woensdag speel", aldus de keeper, die zonder problemen de eerste training doorkwam.

Vorm is de enige WK-ganger in de 'schaduwselectie' van bondscoach Bert van Marwijk. "Dat zal met de schaarste aan keepers te maken hebben. Alhoewel ik er op het WK bij ben geweest, heb ik geen minuut gespeeld. Het is voor mij belangrijk om op het hoogste niveau wedstrijden te spelen en me te laten zien. Het blijft speciaal om bij Oranje te zitten. Ik weet ook zeker dat er woensdag een goed elftal op het veld staat."