De Japanse game-industrie is aan het doodgaan

wc-eend

Vorig jaar heeft Keiji Inafune (Capcom) aangegeven dat de Japanse game-industrie aan het doodgaan is, Tomonobu Itagaki (Valhalla Games Studios) heeft nu aangegeven het met hem eens te zijn. Itagaki is bekend van games zoals Dead or Alive en Ninja Gaiden 3D toen hij nog bij Team Ninja werkte dat onderdeel van Tecmo was.

Volgens Itagaki is Japan er niet in geslaagd om het kapitalisme en de vrijemarkteconomie te implementeren in hun maatschappij.  Niet alleen de gamesindustrie lijdt eronder, maar heel de huidige Japanse industrie waarvan het lot al volgens Itagaki in de jaren '60 vaststond.
“Japan failed to import capitalism, or rather, it failed to understand the lessons of capitalism, of the free market economy. What I’m talking about isn’t just limited to the games industry. I’m talking about what has happened in Japan since the ’60s. Japan’s destiny – the destiny of this era – was already determined then.”

Itagaki geeft op de vraag of hij een politiek kandidaat in Japan zou willen zijn bevestigend antwoord en hij is hier ook zelfs al voor gevraagd, hij is van mening dat ze een sterke leider nodig hebben.
“Yes. There have been some offers for me to become a political candidate in Japan, and we do need a strong leader.”

Of Itagaki ook wat met die aanbiedingen gaat doen is niet bekend maar het zou zomaar kunnen dat Itagaki over een paar jaar politieke spelletjes speelt.

Itagaki
Itagaki voor Premier!!!