Dragon Quest winstpakker voor Square Enix

Redactie

Game-uitgever Square Enix heeft een winst van 15,8 miljoen euro over het afgelopen kwartaal gedraaid. De lancering van Dragon Quest Monsters: Joker 2 in Japan en de aanhoudende verkoop van Final Fantasy XIII en Just Cause 2 dragen sterk bij aan dit succes. Dat heeft het Japanse bedrijf vrijdag in een financiële rapportage naar buiten gebracht.

Het behaalde resultaat van Square Enix vormt een groot contrast met dezelfde periode in 2009. Toen draaide de uitgever een verlies van 14,6 miljoen euro.

Dragon Quest Monsters: Joker 2 is met 1,25 miljoen verkochte exemplaren een groot succes in Japan. Final Fantasy XIII is sinds haar Japanse release eind vorig jaar meer dan vijf miljoen keer verkocht, terwijl Just Cause 2 een miljoen exemplaren wist weg te zetten.

In Nederland ligt sinds 23 juli Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies in de winkel. Dit populaire rollenspel op de Nintendo DS verscheen vorig jaar in Japan en heeft daar 4,15 miljoen exemplaren verkocht. Het is niet bekend of Dragon Quest Monsters: Joker 2 ook in Nederland wordt uitgebracht

?Dragon Quest? winstpakker voor Square Enix
?Dragon Quest? winstpakker voor Square Enix (Foto: Novum)