[Upd] Mido alsnog naar Ajax

Rauzer

Ajax lijkt Achmed 'Mido' Hossam toch binnen te gaan halen. De Egyptische aanvaller schijnt tot overeenstemming gekomen te zijn met Middlesbrough voor het verbreken van zijn contract dat nog tot de zomer van 2011 doorliep.

Mido is gisteravond op Schiphol geland om tot overeenstemming te komen met Ajax. Dit zegt Mido op de Egyptische site FilGoal. "Een verbintenis met Ajax genoot mijn voorkeur boven een overgang op huurbasis. Ik had een mooie tijd bij Ajax en ik hou van de supporters. Ik hoop mijn vorm in Amsterdam terug te vinden."

Mido speelde van 2001 tot 2003 al bij Ajax, en kwam na zijn vertrek uit voor Celta de Vigo, Olympique Marseille, AS Roma, Tottenham Hotspur, Middlesbrough, Wigan Athletic, Zamalek en West Ham United. De Egyptenaar zal bij Ajax herenigd worden met Martin Jol, de twee kwamen elkaar al tegen bij Tottenham Hotspur.

Voor hoelang de 27-jarige aanvaller bij Ajax zal tekenen is nog niet bekend. Mido zal na El Hamdaoui en Ooijer de derde aankoop worden van Ajax dit seizoen.

Update 13:05 uur:

Mido komt definitief naar Ajax. De Egyptenaar tekent een eenjarig contract bij de Amsterdammers. Mido komt over van Middlesbrough, waar hij transfervrij mocht vertrekken.