Keeper Robinson bedankt voor Engeland

ChiefBigFoot

Doelman Paul Robinson heeft bedankt voor het Engelse nationale elftal. De doelman van de Blackburn Rovers werd door bondscoach Fabio Capello opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tegen Hongarije, maar Robinson heeft geen zin in een rol als derde keeper.

Robinson was rondom het WK van 2006 in Duitsland de eerste keeper van Engeland, maar na een aantal blunders in kwalificatiewedstrijden voor Euro 2008 kregen andere keepers de voorkeur. Bij zijn toenmalige club Tottenham Hotspur liep het ook niet meer, maar na een transfer naar Blackburn herpakte de inmiddels 30-jarige doelman zich.

De andere opgeroepen keepers, Joe Hart en Ben Foster, zouden eerder aan bod komen dan Robinson, wat hem deed besluiten om te bedanken voor zijn land. "Ik zie mijzelf niet als derde of vierde doelman en vind die rol zeer frustrerend. Ik ben de laatste jaren niet in aanmerking gekomen om als eerste keuze te fungeren en het lijkt mij daarom het beste voor mijzelf en mijn club om mij volledig op het clubvoetbal te richten."