Vermoeide Van der Wiel: "Ben niet in beste vorm"

Peterselieman

Gregory van der Wiel maakte de afgelopen weken geen goede indruk bij Ajax. De Oranje-international kende een lang seizoen met een zwaar WK. Van der Wiel is zich bewust van zijn mindere spel na de korte vakantie.

De rechtsback maakte ook zondag tegen FC Groningen geen sterke indruk. "Ik ben niet in mijn beste vorm", zei Van der Wiel tegen AT5. "Het is beter geweest. Tussendoor ben ik best wel vermoeid en af en toe zie je dat ook wel terug in mijn spel", vervolgt de international, die met Oranje de WK-finale haalde.

Van der Wiel is echter niet de enige Ajacied die nog niet in blakende vorm verkeerd. Ajax heeft de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen niet gewonnen. De Amsterdammers verloren voor de Johan Cruijff Schaal van FC Twente, speelde tegen PAOK Saloniki twee keer gelijk en ook FC Groningen werd niet verslagen (2-2).

Het nieuwe puntenverlies is een teleurstelling voor Van der Wiel, die deze zomer leek te gaan vertrekken uit Amsterdam. "Ik ben teleurgesteld over de wedstrijd tegen Groningen. Het is weer puntenverlies, en nu al direct in de eerste wedstrijd", aldus de aanvallend ingestelde back die werd begeerd door Bayern München.