Uitslag Chelsea - Manchester United

Rauzer

Manchester United heeft zondag op New Wembley de Community Shield veroverd. Met Edwin van der Sar op doel waren de Mancunians met 3-1 te sterk voor kampioen Chelsea. Jeffrey Bruma viel in bij Chelsea.

United kwam in de 41ste minuut verdiend op voorsprong via Antonio Valencia. De Ecuadoraan scoorde op aangeven van Wayne Rooney. Coach Sir Alex Ferguson leek bij rust al zeker van zijn zaak en liet drie spelers achter in de kleedkamer. Park Ji-Sung, Wayne Rooney en Michael Owen maakten plaats voor Chris Smalling, Nani en Dimitar Berbatov.  

Chelsea bleef ongewijzigd en pas na zestig minuten bracht coach Carlo Ancelotti breekijzer Didier Drogba in de ploeg. Met de Ivoriaan verhoogde Chelsea de druk, maar Edwin van der Sar had een antwoord op de mogelijkheden van de Blues. Aan de andere kant was het wel raak. Met wat geluk scoorde de Mexicaan Javier Hernández.

Via Salomon Kalou kwam Chelsea nog terug in de wedstrijd. Na een onderschepping van Jeffrey Bruma schoot Daniel Sturridge op doel en in de rebound was de ex-Feyenoorder trefzeker. Verder kwam Chelsea echter niet en in de blessuretijd stelde Dimitar Berbatov de zege definitief veilig.  

United veroverde de Engelse Supercup voor de achttiende keer in de historie. In 2008 ging de trofee voor het laatst naar de Mancunians. Vorig jaar was Chelsea na het nemen van strafschoppen te sterk voor United.

Chelsea

1 - 3

Manchester United

 83' Kalou
   41' Valencia
 76' Hernández
 90+2' Berbatov
 
 
Stadion: Wembley Stadium, Londen
Toeschouwers: 84.623
Arbiter: Marriner
 
Opstelling:   Opstelling:
Hilário
Ferreira (Bruma/79)
Ivanovic
Terry
A. Cole (Zjirkov/79)
Essien
Mikel (Drogba/60)
Lampard
Kalou
Anelka (Sturridge/60)
Malouda (Benayoun/73)
  V.d Sar
O'Shea
Vidic
J.Evans
Fábio (Smalling/71)
Valencia
Scholes (Fletcher/80)
Carrick (Giggs/80)
Park Ji-sung (Nani/46)
Rooney (Berbatov/46)
Owen (Hernández/46)