[WvdW] Uitslag FC Groningen - Ajax

Sjors (Sj0rSz)

Ajax is er niet in geslaagd om het eerste competitieduel van het nieuwe voetbalseizoen te winnen. FC Groningen toonde in de wedstrijd tegen de Amsterdammers veerkracht door een 2-0 achterstand om te buigen in een gelijkspel (2-2).

In de openingsfase was het vooral Ajax, dat de klok sloeg. Toch was de beste kans voor Groningen, waar Leandro Bacuna de bal naast schoot. Aan de zijde van de Amsterdammers kregen Siem de Jong en Demy de Zeeuw kansen. Luciano slaagde er echter in om deze schoten te stoppen. Daarna zakte het niveau in de wedstrijd enigszins weg, maar dat werd in het tweede bedrijf ruimschoots goedgemaakt.

Mounir el Hamdaoui, de nieuwe aanwinst van Ajax, was in de eerste helft nog onzichtbaar, maar gaf in de tweede helft zijn visitekaartje af. De aanvaller trof in het tijdsbestek van vijftien minuten twee keer doel. Ajax zat op rozen en het leek er zelfs op dat de Amsterdamse formatie het duel zou gaan winnen.

Na de treffers schakelde FC Groningen een tandje bij, wat al snel tot een doelpunt van invaller Tim Matavz leidde. Even leek het erop dat de bezoekers stand zouden houden, maar niets bleek minder waar. Vlak voor tijd bracht Nicklas Pedersen zijn ploeg op gelijke hoogte.

In de blessuretijd gebeurde er niet heel veel meer, waardoor FC Groningen en Ajax met een punt van het veld stapten.


FC Groningen

2 - 2

AFC Ajax

 72' Matavz
 86' Pedersen
   50' El Hamdauoui
 61' El Hamdauoui
 
 Gele kaart: Tadic, Luciano (FC Groningen), de Zeeuw, van der Wiel (AFC Ajax)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Kieftenbeld
Ivens
Granqvist
Stenman
van der Laak (Enevoldsen/71)
Ajilore
Bacuna (Matavz/59)
Sparv
Tadic
Pedersen (Hiariej/88)
  Stekelenburg
van der Wiel
Oleguer
Alderweireld
Anita
Aissati (Zegelaar/80)
de Zeeuw
de Jong
Eriksen
El Hamdaoui
Emanuelson