Almere City FC haalt Hagary

Michel (methodmich)

Almere City FC heeft spits Hanne Hagary gecontracteerd. De aanvaller komt transfervrij over van Feyenoord, waar zijn aflopende contract niet werd verlengd. Hagary wist nooit door te breken in de Kuip en speelde vorig seizoen in Jong Feyenoord / Excelsior.

De spits kwam al eerder uit in de Jupiler League, want in het seizoen 2008/09 speelde hij 14 duels voor satellietclub Excelsior. Daarin scoorde de 21-jarige Hagary één keer. De Rotterdammer is blij met zijn overgang naar Almere: "Ik ben blij dat ik bij Almere City de kans krijg om mezelf te ontwikkelen, ik wil dan ook zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Ik ben eigenlijk een spits maar in de oefenwedstrijden die ik tot nu toe gespeeld heb, kwam ik meestal op het middenveld te staan."

Ook trainer Henk Wisman is in zijn nopjes met de negende aanwinst voor komend seizoen: "Hanne is één van de meerdere jonge spelers in de selectie en als hij zich doorontwikkelt, hoop ik dat de belofte die hij ooit was bij Feyenoord eruitkomt." Door een straf van de KNVB begint Almere City FC het seizoen met drie punten in mindering.