Rutten: "Veel ploegen gaan het hier heel moeilijk krijgen"

Olga Kroeders

Fred Rutten behaalde een belangrijke overwinning in de eerste wedstrijd van de competitie. Heerenveen werd in de laatste fase van de wedstrijd verslagen met 1-3. Het einde was voor PSV, maar de eerste helft vertelde een ander verhaal.

De uitspraak een 'wedstrijd met twee gezichten' werd veel gebruikt gisteravond na de wedstrijd tussen PSV en sc Heerenveen. In de eerste helft was het Heerenveen dat de klok sloeg, maar na rust werd dat volgens Rutten "gerepareerd".

"We wisten van tevoren dat het een heet avondje zou worden, dat hebben we ook gezegd. In de eerste helft hadden we het ontzettend moeilijk, we vergaten wat we het beste kunnen en dat is voetballen. Na rust hebben we dat gerepareerd. Dan zie je dat dit PSV heel aardig kan voetballen en ook productief is", aldus Rutten.

De oefenmeester van PSV heeft een grote slag geslagen gisteren. Heerenveen uit is verslagen en dat moet de concurrentie nog maar eens laten zien. "Het is een team dat heel veel energie in de wedstrijd gooit. Ik denk dat veel ploegen het dit seizoen hier heel moeilijk gaan krijgen", aldus Rutten over de tegenstander.