Prandelli grijpt in bij Italië

Olga Kroeders

Bondscoach Cesare Prandelli van het Italiaanse voetbalteam heeft veertien van de 23 WK-gangers thuisgelaten voor de oefeninterland tegen Ivoorkust van dinsdag. De nieuwe keuzeheer nam na het echec op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika acht debutanten op in zijn spelersgroep.

Gevestigde namen als Antonio di Natale, Gianluca Zambrotta en Alberto Gilardino kregen geen uitnodiging. Italië beleefde onder trainer Marcello Lippi een desastreus WK in Zuid-Afrika. De ploeg werd als titelverdediger in de groepsfase uitgeschakeld en blameerde zich met een gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland en een nederlaag tegen Slowakije.

Prandelli durfde het aan om de omstreden aanvallers Mario Balotelli en Antonio Cassano op te roepen. Beide spelers dragen het imago van 'bad boy' door wangedrag op en om het veld. De in Brazilië geboren Amauri (Juventus) kan net als Balotelli, die van Ghanese afkomst is, zijn debuut maken voor Italië dat begin september start met de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2012.