Fàbregas blijft bij Arsenal

Olga Kroeders

Cesc Fàbregas heeft vandaag definitief een einde gemaakt aan de speculaties dat hij naar Barcelona vertrekt. De Spaanse middenvelder meldt op de website van Arsenal dat hij in Engeland blijft. "Ik ben een professional en ik begrijp dat het Arsenals recht is om mij niet te verkopen. Ik kan alle Arsenal-fans beloven dat ik honderd procent gericht zal zijn op Arsenal."

Fàbregas, die als jeugdspeler Barcelona voor Arsenal verruilde, beseft dat hij veel aan de Gunners te danken heeft. "Ik respecteer deze beslissing en concentreer me nu op het nieuwe seizoen met Arsenal. Sorry dat ik niet eerder iets over mijn toekomst heb laten weten, maar tot dit moment wist ik nog niet wat ik zou doen."

De 23-jarige Spanjaard ontkent niet dat hij graag voor Barça zou willen spelen. "Dit was de club waar ik heb leren voetballen. Het is mijn thuisstad waar mijn vrienden en familie wonen en het is een club waarvan ik altijd gedroomd heb er te spelen. Er zijn niet veel spelers die niet voor Barcelona willen spelen, maar de conclusie is dat Arsenal twee concrete aanbiedingen heeft geweigerd."