Lichaam duiker Oostvoorne gevonden

Redactie

Duikers hebben vrijdagmiddag het lichaam gevonden van een kennis die zondag tijdens een duiksessie in het Oostvoornse Meer was verdwenen. Bij eerdere zoektochten door de brandweer en de politie werd het lichaam niet gevonden. De duikers gingen vervolgens op aanwijzing van de politie zelf op zoek, meldt de Rotterdamse politie.

Een politiehond was al eerder aangeslagen op de plek waar het lichaam nu is gevonden. Ook een sonar stelde vast dat er iets lag, maar politieduikers konden daar op een diepte van bijna dertig meter, waar geen hand voor ogen te zien is, niets vinden. De duikers hadden meer 'geluk' en zwommen tegen het lichaam op.

Een woordvoerder zegt dat de identiteit van de man nog moet worden vastgesteld, maar dat het hoogstwaarschijnlijk om de vermiste man gaat. "Die man raakte daar vermist. Een en een is meestal twee. Hij wordt nu uit het water gehaald en dan gaan we zijn identiteit vaststellen."

De man dook zondag met twee anderen in het meer, dat veel voor duikoefeningen wordt gebruikt. Even na 13.00 uur werd alarm geslagen, maar de man werd niet gevonden.