Verdachte zedenmisdrijf Rotterdam bekent

Redactie

De 25-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van een ernstig zedenmisdrijf heeft bekend dat hij seksuele handelingen met het 15-jarige slachtoffer heeft verricht. De rechter-commissaris heeft zijn hechtenis donderdag met twee weken verlengd. Er zijn aanwijzingen dat er meer mensen bij het incident waren betrokken, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Het meisje uit Capelle aan den IJssel bezocht op 19 juni een jamsessie in een buurthuis aan de Slinge en ging na afloop in een auto met de verdachte mee. In een woning in de 1e IJzerstraat in Delfshaven werd ze vervolgens misbruikt. Het slachtoffer deed later aangifte, waarna de Rotterdammer maandag werd aangehouden.

De woordvoerder wil niet in detail treden over de gebeurtenissen. "Het politieteam onderzoekt wat er precies is gebeurd. De verdachte heeft een verklaring afgelegd over zijn beleving van die dag."

In twee woningen in Rotterdam is sporenonderzoek verricht en zijn spullen in beslag genomen die vermoedelijk betrekking hebben op het zedenmisdrijf. Het speciaal geformeerde rechercheteam zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.