Du Chatinier: "Met veel zelfvertrouwen naar Rotterdam"

Olga Kroeders

Ton du Chatinier kon gisteravond als een trots man de pers te woord staan. Zijn ploeg had zich zonder enige vorm van problemen geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League.

FC Luzern, vooraf nog gevreesd, werd achteloos met 1-3 opzij geschoven. Na een half uur stond het al 0-3 voor de Domstedelingen. "Als je ziet hoe we speelden hadden we er ook nog één of twee bij kunnen schieten", zei hij na afloop tegen RTV Utrecht.

"Na rust hadden we nog twee goede kansen met Van Wolfswinkel en Mulenga. Uit een verdwaalde bal maken zij de 1-3. Dan is het zaak om de boel heel te houden op weg naar zondag (duel met Feyenoord, red.). Ik heb na de thuiswedstrijd gezegd dat wij hier kansen zouden krijgen. Maar vandaag speelden we fantastisch, denk ik."

Vergeleken met vorig jaar lijkt de ploeg een grote stap verder. Du Chatinier: "Dat hebben we steeds aangegeven. Vorige zomer hadden we vijf, zes nieuwe jongens. Dat speelt nu al een tijd samen. Dat werpt z'n vruchten af. We gaan met enorm veel zelfvertrouwen naar Rotterdam, maar dat wil niet zeggen dat het daar ook makkelijk gaat."

Vandaag gaat FC Utrecht net als AZ, Feyenoord en PSV in de koker voor de vierde voorronde. "We zullen kijken wat er uit de koker rolt", zei Du Chatinier. "Ik heb het liefst een mindere tegenstander en van daaruit iets beter. Dit smaakt naar meer." Juventus is één van de mogelijke tegenstanders.