Ubisoft: "Kinect is de toekomst"

Vis1980

De meningen lopen nogal uiteen als het over Microsofts Kinect gaat. Zo denkt de een dat Kinect geen succes gaat worden vanwege de prijs, terwijl anderen wat positiever zijn over het apparaatje. Volgens Frederic Blais, Kinect-expert van Ubisoft, wordt controllervrij gamen zelfs de toekomst. Dat zei hij in een interview met een medewerker van het tijdschrift Xbox World 360.

"Motion controllers zoals die van de Wii zijn nog maar de eerste stapjes richting compleet controllerloos gamen. Ik denk dat je in de toekomst absoluut geen controller meer nodig hebt. Op de persconferentie, die Microsoft tijdens de E3 gaf, hebben we kunnen zien hoe je films en muziek op deze manier kunt bedienen. Je kunt er ook nog eens gemakkelijk mee chatten met mensen van over de hele wereld. Daar gaat het volgens mij heen in de toekomst. Fitness, dansen, games en communicatie gaat straks allemaal zonder iets in je handen", aldus Frederic Blais.

Volgens Blais gebruikt Kinect minder dan 1% van Xbox 360's processor. Hiermee kunnen de games voor Kinect dezelfde grafische kwaliteiten bevatten als de 'normale' games voor de Xbox 360. Kinect ligt vanaf oktober in de Nederlandse winkels.

Ubisoft: "Kinect is de toekomst"