Contador denkt nog niet aan 'triple'

Sjors (Sj0rSz)

Alberto Contador zal voorlopig nog niet proberen de drie grote wielerronden (Giro d'Italia, Tour de France en Vuelta a España) in één seizoen op zijn naam te schrijven. Met deze uitspraak spreekt hij bovendien zijn nieuwe ploegleider, Bjarne Riis van Team Saxo, tegen.

Riis verklaarde gisteren namelijk dat Contador van plan is om de eerste renner te worden, die de drie grote wedstrijden in één wielerjaargang op zijn naam gaat schrijven. "Ik denk dat er een vergissing is gemaakt in de vertaling," liet de Spanjaard aan Eurosport weten.

"Het is onmogelijk om in hetzelfde jaar de Giro, Tour en Vuelta te winnen. We hebben duidelijk gemaakt dat de Tour de France de komende twee seizoenen het belangrijkste doel blijft."

Contador wil proberen om zich over twee jaar tot een select gezelschap wielrenners te scharen. De Spaanse renner won La Grande Boucle tot op heden drie keer, waar Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain dit vijf keer voor elkaar kregen.

Lance Armstrong staat nog altijd op eenzame hoogte, als het gaat om de meeste Tour-zeges. De Texaan was zeven keer de beste.