Topklasser beslist over lot eerstedivisieclub

Olga Kroeders

Het is nog niet zeker of de nummer achttien uit de eerste divisie komend seizoen naar de Topklasse degradeert. Dat heeft de KNVB vandaag gemeld.

De Topklasse kent komend seizoen twee competities, één op zaterdag en één op zondag. De winnaars van die twee competities treffen elkaar in de finale. De winnaar van die finale heeft het recht op promotie naar de eerste divisie. Als die club niet wil, mag de verliezer van de eindstrijd promoveren. Als beide clubs niet naar de eerste divisie willen promoveren, handhaaft de nummer achttien van de eerste divisie zich. Alle clubs uit de Topklasse moeten uiterlijk 1 februari aangeven of ze voor promotie in aanmerking willen komen.

Amateurclubs konden tot dit seizoen niet doorstromen naar het betaalde voetbal. De hoofdklasse was de hoogste afdeling. Daar is nu verandering in gekomen. De beste clubs uit de hoofdklassen (in totaal zes stuks) van vorig seizoen plaatsten zich voor de twee Topklassen. Ook het uit de Jupiler League gedegradeerde FC Oss zit in de Topklasse.