Rummenigge hoopt op langer verblijf Van Gaal

Jeffrey

Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge hoopt dat Louis van Gaal langer aanblijft als trainer van Bayern München. Het contract van de Nederlandse oefenmeester loopt tot het einde van komend seizoen. Als het aan mevrouw Van Gaal ligt, blijft haar man nog wel even in Duitsland.

"We zijn erg tevreden met zijn werk. Zijn vrouw Truus heeft me een week geleden nog verteld dat hij zich goed voelt in München en misschien nog wel zes jaar blijft", aldus Rummenigge in de Duitse krant Bild. "Als ze ons een signaal geven, gaan we praten over contractverlenging."

Ook clubicoon Franz Beckenbauer ziet de coach graag nog een paar jaar bij Bayern. "Het zou mooi zijn als hij blijft. Het elftal heeft zijn filosofie nu begrepen en kan alleen maar beter worden." Van Gaal heeft echter al meermalen aangegeven graag nog eens als bondscoach te werken.

Beckenbauer heeft begrip voor de ambities van Van Gaal. "Hij loopt al tegen de 60. Het is logisch dat hij op een gegeven moment zijn buik vol heeft van dagelijkse trainingen. Voor meer vrijheid is bondscoach een ideale functie."