Itagaki: "Devil's Third beste game ooit"

Vis1980

De maker van Dead Or Alive en Ninja Gaiden, Tomonobu Itagaki, heeft weer eens een 'bescheiden' uitspraak gedaan. De Japanner beweert dat zijn nieuwe game, Devil's Third, de beste game ooit gaat worden. Dat zei hij in een interview met Edge Magazine.

Devil's Third is een third-person shooter met veel combat-elementen. De game moet ergens in 2011 in de winkels liggen, maar Itagaki heeft dus alle vertrouwen in het eindresultaat. Devil's Third zal niet zo frustrerend moeilijk worden als Ninja Gaiden. Gametesters van THQ helpen Itagaki om de game toegankelijk te houden, want Itagaki maakt een game al snel moeilijk.

Itagaki bood in het interview zelfs zijn excuses aan, omdat de eindbaas van Dead Or Alive 4 bijna niet te verslaan was. "Ik zeg het je: de eindbaas in Dead Or Alive 4 was veel te moeilijk. Ik ben degene die dat gedaan heeft en het spijt me erg. Van de moeilijkheidsgraad van Ninja Gaiden heb ik dan weer geen spijt. Ik wilde graag dat Ninja Gaiden net zo moeilijk was als de oude versie uit 1988, omdat ik dan de hardcore-gamers blij kon maken", aldus Tomonobu Itagaki.

"Voor Ninja Gaiden 2 wilde ik graag dat meer mensen er plezier aan konden beleven", vervolgt Itagaki, "maar voor de juiste balans hadden we geen tijd meer. Dat was echt vreselijk. Nu zijn we bezig met Devil's Third en niemand hoeft zich zorgen te maken over de moeilijkheidsgraad van deze game. Ik werk nauw samen met de testers van THQ om te zorgen dat de balans dit keer wel klopt. Het wordt zeker weten het beste spel ooit".

Eerder dit jaar kondigde Itagaki aan dat de PlayStation 3-versie van Devil's Third volledig in 3D te spelen zou zijn. Devil's Third moet in 2012 in de winkels liggen en komt uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Devil's Third wordt volgens Itagaki het beste spel ooit