Rutten wil 'vechtmachine' maken van PSV

Jeffrey

Fred Rutten heeft alle zaakjes prima op orde in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De trainer van PSV kwalificeerde zich niet voor de voorrondes van de Champions League en kan zich derhalve in alle rust voorbereiden op de Eredivisie.

Rutten zit naar eigen zeggen met de Eindhovense spelersgroep midden in het proces van ontwikkeling en groei. De oefenmeester stelt 'de vechtmachine' van Oranje tijdens het WK als voorbeeld. Dat wil Rutten bij PSV ook zien.

"In de goede zin van het woord wel, ja. Dat een team optreedt als ze aan je eten komen. Collectief een grens trekt van: tot hier en niet verder", aldus Rutten in het Eindhovens Dagblad. "We hebben daarop ook geselecteerd; de spelers die nieuw zijn hebben dat element in zich. Niet door hun agressie of door te schreeuwen, maar door de energie die ze het team geven."

"We wilden de omslag ma­ken van reageren naar ageren. Dat hebben we in ons spel ook aange­toond. Uiteindelijk hebben we van de 49 officiële wedstrijden vier keer verloren, waarbij duidelijk een andere en meer dominante manier van voetballen zichtbaar werd. We zijn alleen vergeten ons­zelf te belonen."