Alderweireld: "Geen bewuste actie van Suárez"

Sjors (Sj0rSz)

Luis Suárez mist de start van de Eredivisie. De aanvoerder van Ajax kreeg gisteren, tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente (0-1), de rode kaart. Een grove overtreding van de Uruguyaan op Cheik Tioté was hier de aanleiding voor.

Suárez ging met een gestrekt been in op Tioté. De middenvelder van FC Twente mocht van geluk spreken dat het been van de aanvaller deels langs hem heen ging. Mocht de overtreding wel raak zijn geweest, dan had de speler nu wellicht in het ziekenhuis gelegen.

"Ik hoop dat het meevalt, het zou echt jammer zijn als we Luis lang moeten missen", liet Toby Alderweireld, ploeggenoot van Suárez, na afloop weten. Daarnaast gaf de Belg toe dat de actie van de Uruguayaan niet handig was, maar volgens hem zou hij dit niet bewust hebben gedaan. "Zo zit Luis niet in elkaar, hij is er nooit op uit om tegenstanders bewust te blesseren. Deze tackle was een beetje onbesuisd, maar Luis wilde echt niet het been van Tioté breken."

Volgens Alderweireld had Ajax juist erg veel respect voor FC Twente. "Daarom vormden we na de wedstrijd, toen FC Twente de schaal uitgereikt gekregen had, ook een erehaag. De onderlinge verstandhoudingen zijn gewoon goed."

Het is nu aan de tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) om Suárez een straf op te leggen.


De overtreding van Suárez op Tioté